Зелените орехчета помагат в борбата с рака

Те са източници на витамини – С, РР, В8, В3, В2, В1 и Е и на органични киселини, йод, бетъчини, флаваноиди, фосфор, полиненаситени мастни киселини, калций, кобалт и калий. Зелените орехчета се нареждат на едно от челните места по лечебни сили.

Заболявания, при които можете да използвате зелени орехчета за лечение

Зелените орехчета се използват за подсилване на имунната система, при борбата с глистите, при болка в мускулите и ставите, за подобряване на храносмилането, за бързо зарастване на рани, при болки в корема, нередовен цикъл, при атеросклероза, при високо кръвно, анемия и други.

Рецепта за илач срещу глисти от зелени орехчета

Почистете добре малките зелени орехчета и напълнете един буркан с тях, като преди това сте ги нарязали на 4 части. После ги залейте с водка (до гърлото на буркана). Затворете много хубаво илача с капачка и приберете буркана на хладно и тъмно местенце в дома. Оставете го да престои там 30 дена. Извадете и прецедете лека от зелени орехчета. Еликсира, който ще извлечете има тъмен цвят. Съхранявайте го в стъклено шише, отново на студено и тъмно. За да „изгоните“ глистите от организма, трябва да приемате 3 пъти през дяня само по една супена лъжица. Тази настойка може да използвате и за премахване на нежеланото окосмяване, като се намазват засегнатите участъци. Хора, които страдат от гастрит, невродермит или псориазис да използват настойката за лечение.

Рецепта със зелени орехчета за подобряване на зрението и подсилване на организма

Измийте много добре, под течаща вода 15 броя по-големи зелени орехчета. Сложете ги в гевгир, след като се изцедят добре ги нарежете на 4-5 части. Сложете срязаните орехчета в 3 литров буркан. Отделно преварете 2 литра вода и разтворете в нея 30 грама мая. Към тази течност прибавете и 1 килограм бяла захар. Разбърква се много хубаво, защото захарта трябва да се разтвори напълно. Готовата течност се изсипва в буркана при орехчетата. Допълнете буркана (малко под гърлото) с преварена вода. Затворете илача с тензух. Приберете на за 30 дни на топло, но в никакъв случай на пряка слънчева светлина. След престоя лека се прецежда с помощта на марля и се съхранява в стъклено шише. От него се приема по 1 супена лъжица 2 пъти на ден. Добре е да се изпива след хранене.

Настойка от зелени орехчета при борбата с рака

Смелете само 100 грама пресни зелени орехчета и се сипват в шише. Към тях се прибавя 37% пшеничен спирт. Стъкленото шише се затваря и се излага за 14 дена на пряко слънце. След готовност на илача, следва неговото прецеждане. Съхранява се отново в стъклено шише, което се затваря много добре с капачката, нека се прибере на хладно. Хора с тегло от 50 до 70 килограма взимат от илача по 3 пъти в рамките на деня по 2 чаени лъжички. Добре е настойката да се разтваря в малко топла вода. Децата също могат да приемат от нея за подсилване на имунната система. Приема се по една капка за всеки килограм. Ако например детето е 15 килограма се взимат 15 капки. Тук обаче, настойката се разрежда в чаша преварена вода. Приема се всеки ден само по 1 път за период от 20 дена. Препоръчваме първият прием на детето да е една капка, на следващия ден 2 и така докато се достигне максималната доза.
Източник: bgnow.eu


image0 (9K)