Анулират регистрациите за „зелена карта“ за САЩ, ето защо

Поради технически проблеми, регистрационният период за програмата DV-2019 ще започне отначало. Всички регистрации, направени преди 18 октомври 2017 година, трябва да бъдат направени отново, за да бъдат взети под внимание, съобщиха от посолството на САЩ у нас.

[ad id=“255238″]

Новият регистрационен период за програмата DV-2019 ще започне за подаване на електронни заявки за участие в 19:00 часа българско време в сряда на 18 октомври 2017 година и ще приключи в 19:00 часа българско време в сряда на 22 ноември 2017 година.

Ако сте се регистрирали преди сряда на 18 октомври 2017 година, Вашата заявка за участие няма да бъде взета под внимание и ще трябва да подадете нова заявка през новия регистрационен период. Можете да подадете една нова заявка, без да бъдете дисквалифициран (а) за подаване на няколко заявки. Хората, които подадат повече от една заявка за участие през новия регистрационен период, ще бъдат дисквалифицирани, се уточнява в съобщението.

[ad id=“225664″]

Кандидатите ще имат достъп до електронния формуляр за участие (E-DV) на официалния сайт на програмата – dvlottery.state.gov, по време на регистрационния период.

Инструкциите за участие в програмата са налични и на страницата в Интернет на Държавния департамент: usvisas.state.gov/dv/instructions

Всички други изисквания за участие остават непроменени.

От 15 май 2018 г. участниците в програмата DV-2019 ще могат да използват уникалния номер за потвърждение на регистрацията им, за да проверят онлайн чрез Entrant Status Check на сайта dvlottery.state.gov дали тяхната молба е изтеглена.

Функцията Entrant Status Check ще предоставя информация на изтеглените участници – как да кандидатстват за имигрантска виза DV за себе си и за членовете на техните семейства, които отговарят на изискванията. Освен това, Държавният департамент ще потвърждава датите на интервютата за визи чрез Entrant Status Check.


image0 (9K)