Зейна дълбока пропаст на столична улица, която погълна стълб, а коли висят над нея (СНИМКА)

Огромна пропаст зейна пред кооперация на ул. „Шарл Шампо“ в столичния кв. „Манастирски ливади“. От публикация, която се появи във фейсбук става ясно, че е паднало укрепването на един от строежите в района, пише БЛИЦ.

„Ако някой си познава колата, да я маха от там – има опасност да падне долу. Тече много вода и има вероятност да се срутва още от стената“, предупреждава живееща в района.

Инцидентът е станал по тъмно, около 5 часа тази сутрин. Паднал е и електрически стълб, а няколко автомобила са били на косъм да го последват. На мястото е пристигнал и полицейски екип. За щастие инцидентът се е разминал без пострадали.

„Въпрос на време беше…Половината Манастирски ливади и Гоце Делчев са върху вода и това се знае от край време, само че разрешителни за строеж продължават да се издават в тиражи като лотарийни билети…“, гневи се фейсбук потребител.

„Не само колите… И блокът ще иде в дерето, ако не се вземах бързи мерки“, коментира друг.  Към 8 часа тази сутрин обектът е посетен от зам.-кмета по строителството на район „Триадица“. По думите на районния кмет, причините за аварията са много.

„Токът и водата са спрени, районът е отцепен с ленти, предприети са действия за изпомпване на водата. Проверяваме и документите на строежа, сезирали сме и строителен контрол. Ще посетя обекта и до края на деня ще качим информация в официалната страница на Триадица“, съобщава в групата Димитър Божилов.


image0 (9K)