„Звярът е още жив“ след скандални емоции на екран в Стара Загора

Документалният филм „Звярът е още жив“ ще бъде прожектиран на 19 юли в Къщата на Архитекта от 21;00 часа. Старозагорци ще могат да се срещнат и с авторите на лентата, част от програмата на КинеДок 2018.

Филмът е направен по лична история. Весела Казакова и Руси Чанев са главни действащи лица в мистичен диалог между внучка и дядо, взел участие в първото и най-масово анти-комунистическо движение в Европа, наречено „Горяни“, за което все още малко се знае в България и по света.

[ad id=“225664″]

„Звярът е още жив“ e филм за престъпленията на комунизма от близкото минало на България и за актуалното влияние на левите движения в света.

Филмът беше прожектиран в Евроепйския парламент при претъпкана зала с два часа интензивна дискусия. В България направи впечатляваща премиера в Бившия партиен дом през март 2016 г.

[ad id=“263680″]
След премиерата си филмът влезе в киносалоните и започна да пътува из цялата страна със специални прожекции с дискусии, а след излъчването си по Българската национална телевизия през месец май 2017г. предизвика скандални реакции и емоции. Социалните мрежи се разгoрещиха от дебати и мнения на развълнувани зрители.

Вход – дарение : 5лв – редовен /3лв за ученици с включено питие.


image0 (9K)