Звездата на българското кино и театър Вълчо Камарашев сам се грижи за болната си съпруга

Заслужилият артист, носител на над 10 награди за 60-годишния си принос към сцената и любимец на поколения киномани бе изловен от папарак на „Таблоид” да взима храна от кръчма до дома си в столичния кв. „Света Троица”. Посетители на заведението коментираха, че тук поп Ставри от „Чичовци” по Иван Вазов е специален клиент.

[ad id=“263680″]

..

Собственикът на ресторанта наредил да се дават вкусотии на любимия му актьор срещу символично заплащане. Така бизнесменът искал да помогне на 80-годишния Вълчо Камарашев да се справи с недоимъка. Докато чака храната си, бай Вълчо показа завидна кондиция – поръча си кафе и запали цигара.

Оказа се, че с кръчмарските гозби бай Вълчо храни и съпругата си проф. Виолета Райнова, която е преподавала история на руския театър в НАТФИЗ. За съжаление възрастната дама е трудно подвижна, страда от склероза и се налага актьорът да поеме домакинството. Дъщеря им Мина не може да помогне много, защото от дълги години живее в САЩ със съпруга си Джейсън.

[ad id=“218548″]

..

Двамата се грижат за синовете си Нико-Алекси и Сашо-Момчил. В момента наследничката на Вълчо Камарашев е на висок пост в рекламна агенция. „Внуците ми викат дедо Улф”, усмихва се титанът на Мелпомена.

Щерката и зетят помагат с пари, но от гордост Вълчо отказвал въобще да споменава, ако изникне спешна нужда от финанси. Наскоро пред „Таблоид” артистът сам призна, че пенсията му е точно 450 лева. Явно за властта това е сериозен месечен доход, защото на фелдфебела от култовия филм „Тримата от запаса” му бе отказано специално възнаграждение, което се отпуска на заслужили дейци на културата. Аргументът бе именно такъв – висока пенсия.

http://BNews.bg


image0 (9K)