За четвърта събота жители от Северозапада протестираха за магистрала

За четвърта поредна събота жители от Северозапада излязоха на протест с искане за изграждането на магистрала между Видин и София и тунел под прохода „Петрохан“.

[ad id=“263680″]

Десетки жители на Видин се събраха на пореден протест срещу лошото състояние на пътищата, натоварения трафик и честите катастрофи. Протестиращите направиха автошествие по бул.“Панония“ и се насочиха към изхода на Видин в посока София, където оставиха автомобилите си и затвориха главния път.

Организаторите на протеста казват, че не вярват на обещания и искат решение на Министерския съвет за незабавно стартиране на процедурите, а строителството да бъде завършено през 2021-ва година, съобщи БНР.

Протести във Видин ще има всяка събота до решаването на проблема, категорични са организаторите.

Протестиращите се оплакаха, че върху тях се оказва натиск. Твърдят, че номерата на колите се записват, а участниците в мирните шествия биват снимани. На голяма част от тях вече са и съставени актове. Данните бяха изнесени на пресконференция на „Движение Единни за промяна“ – един от организаторите на протеста.

 [ad id=“225664″]

„На личния ми телефон ми се представиха и ме попитаха за среща и като отидох вече ми казаха, че трябвало да ми съставят акт. Първо се опитаха откъм колата и като им казах, че нямам никакво нарушение, ми казаха, че тогава ще ми съставят акт като за пешеходец“, разказа той.

Натиск има – твърди и Димитър Николов от организаторите на протестите в Монтанско.

Забелязахме, че на миналия протест минаха и записаха номерата на колите на всички. Това е натиск.

До края на 2020 г. ще бъде изградена съществена част от магистралния път между Видин и Ботевград. Това съобщи агенция „Пътна инфраструктура“ и уточни, че строителството ще започне от най-сложните участъци Мездра – Ботевград и Видин – Ружинци.


image0 (9K)