За футболния скандал: Не могат да ни наричат животни, не сме расистка държава!

„Всичко започна още при първия мач между България и Англия в Лондон. Тогава един българин бе задържан заради расистки скандирания. В Англия използваха това, тъй като напоследък там има повече от 25 регистрирани случая на расизъм. Видяха една вратичка, преекспонираха цялата ситуация. През последната седмица се говореше, че ще стане така. Но не могат да ни наричат животни (б. ред. – част от британските медии се обърнаха така към българите в материалите си), тъй като България не е расистка държава“, каза в ефира на бТВ спортният журналист Борис Касабов.

„От 50 години следя националния отбор и България никога не е имала толкова бездушен, толкова жалък тим, без никаква съпротива“, добави журналистът. Той обясни още, че оставката на Борислав Михайлов като шеф на БФС трябва да бъде приета на Конгрес, а свикването може да отнеме месеци,

„Оставката беше логична от морална гледна точка“, коментира Касабов. – „Не можем да говорим за намеса от държавата във футбола, а за една подкана за спиране на финансирането“.

Относно предстоящото тежко наказание за България, спорният журналист е категоричен: „През последните години футболът в страната ни е оставен на автопилот. Сега ще бъдем жестоко наказани за назидание, тъй като най-големият проблем на спорта е борбата с расизма.“

В петък ще има Изпълком, на който да се гласува оставката на Борислав Михайлов, но според Касабов тя може да бъде приета единствено на Конгрес. Свикването му може да отнеме два месеца.

 


image0 (9K)