За Танте, Бойче и други едни европредседателски работи

Автор: Елена Дюлгерова, ЗАРАТА

Ангела Меркел определи като категоричен успех действията на премиера Борисов за приобщаването на страните от региона към Европейския съюз. „Темата Западни Балкани не беше лесен приоритет, но ти, Бойко, се справи прекрасно и трябва да останеш медиатор по тази тема“, e заявила канцлерът. (Пресцентърът на ГЕРБ тиражира това).

Ако някой ми каже какво точно се случи за тези 6 месеца ПреЦедателство, и с какво Бойко Борисав допринесе за това, ще бъда благодарна. В провинцията не виждам никакви следи от „успехи“, хората се интересуват от цената на дървата (упорито се говори и пише, че ще поскъпнат много, отделно – далаверите).

В столицата – от набъбналите плочи пред НДК заради келяв ремонт на една фирма, обществена поръчка, да оправи терена там. Както и от цените на парното и тока.

Като как излизаме от това председателство, с какво допринесохме за просперитета на ЕС, и как помогнахме на нас си? Ако тези пари бяха дадени за едни други неща като здраве и образование, нямаше ли да е по-добре (но без да се изопачава историята, което е ужас)?

Питам като една обикновена гражданка на този Европейски съюз, по принуда при това.

Не се меся в държавните Му работи, но ми се къса сърцето за всуе похарчените, че и откраднати пари.

Eлена Дюлгерова

Да не говорим за последните простотии с правораздаването и здравеопазването на доброволно подложилата се на „лечение“ в Бразилия Теодора – за което кой знае защо трябва да отговаря и плаща държаната; както и за легендарния алпинист Боян Петров, който води новините вече около пет дни, а е ясно, че сам си е виновен за глупостта, която е извършил.

Някои казват, че на височини мозъкът се поврежда. Представа нямам дали този е от височините.

Обаче Бойко Борисов е мобилизирал всичко живо да го дири. Колко струва това? Ако Борисов плащаше от джоба си, ок. Но Борисов никога не плаща от джоба си и всички знаем това.Той само вкарва в джоба си, което също всички знаем.

С две думи.

Уважаеми управляващи, проверявайте, когато ви казват нещо да кажете. Уверявайте се, че правилно се изразявате. Съветвайте си с хора, които знаят как се говори.  Пийте по една бира с Нинова, ако трябва.

Ама дръжте се адекватно, бе хора. Стига простотии и стига сте разчитали, че „няма кой друг“ да ви измести.

При всяко прогнило управление алтернатива се намира.

Това е положението, старшина Цветанов – закусчик в Белия дом.

Това е положението, ген. Борисов – погален от три папи, Юнкер, а днес и танте Меркел.


image0 (9K)