За стройно и елегантно тяло си оправяйте леглото сутрин

Повечето хора нямат представа, че сутрешният им ритуал е една от пречките за трупането на килограми и  постигането на оптималната фигура, пише Obekti.bg, позовавайки се на Bright Side.

Искате ли да намалите килограмите си и да се чувствате жизнени и енергични откажете се от тези пет сутрешни навика:

[ad id=“263680″]

1. Спите до късно

Твърде малкото сън кара организма ви да произвежда стресовия хормон кортизол, който усилва апетита. Въпреки това, успиването не е по-полезно. Според ново изследване, публикувано в PLOS One, спането повече от 10 часа на денонощие може да доведе до по-висок индекс на телесна маса. Не случайно лекарите препоръчват да спим между 7 и 9 часа на нощ.

2. Приготвяте се на тъмно

Веднага щом се събудите, пуснете светлината. Има свидетелства, че сините светлинни вълни от ранното утринно слънце засилват метаболизма и помагат на тялото ви да се събуди. 20 – 30 минути дневна светлина е достатъчна, за да се отрази върху теглото ви.

[ad id=“225664″]

3. Не си оправяте леглото

И това може да прозвучи странно, но е вярно. Изследване на американската Sleep Foundation разкрива, че хората, които си оправят леглото също докладват и за по-добро качество на съня. А то е от изключително значение за поддържането на здравословно тегло.

4. Забравяте да се претеглите

Учени от университета Корнел са доказали, че всекидневното теглене е успешна техника за насърчаване на отслабването. Най-доброто време да стъпите на кантара е веднага след ставане сутрин, преди да ядете и пиете каквото и да било. Тъй като губите тегло от вода през нощта, сутрин ще получите най-точен резултат.

5. Ядете твърде малко на закуска

Учени от университета на Тел Авив настояват, че за да отслабнете, трябва да се поглезите с обилна и вкусна закуска. Една балансирана закуска съдържа около 600 калории от чисти протеини и въглехидрати – позволете си и лек десерт, за да спазвате по-лесно диетичния си план за деня.


image0 (9K)