За Свободата… Да развеем българското знаме!

Уважаеми жители и гости на Община Стара Загора,
Скъпи съграждани,

На Националния празник 3-ти март честваме Деня на Освобождението на България от турско робство и се прекланяме пред подвига на хилядите знайни и незнайни герои, пожертвали живота си за него преди 140 години.

Трети март е триумф на историческата справедливост, завръщането на България на картата на Европа и възкресението на българския народ. След мрака на вековното забвение, възраждането на Отечеството ни и на изпепелената Стара Загора е плод на дългогодишните усилия на хиляди родолюбци, осъществили въжделенията на своя народ за достоен и независим живот. Делото на първостроителите, техните завети и мечти за силна и свободна България, са нашия пример за отговорност и патриотизъм днес.

Техният завет е да бъдем единни, по-силни от всякога и да прегърнем нашето бъдеще, тук, в нашия град, в нашата България!

Водени от любовта към Родината, нека застанем отново в паметното шествие по пътя-поклон с националния трибагреник, да го пренесем и издигнем на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“.

ЗА СВОБОДАТА… ДА РАЗВЕЕМ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ!

Живко Тодоров
Кмет на Община Стара Загора


image0 (9K)