За ремонт следват Летният театър или Станционната градина

Летният театър или Станционната градина могат да бъдат обновени с допълнителни средства по ОП „Региони в растеж“

[ad id=“225664″]

Община Стара Загора изпълни успешно заложената етапна цел по приоритетна ос 1 на ОП „Региони в растеж“. По текущите проекти по програмата са направени междинни плащания на стойност 12 млн. 334 хил.лв., при заложена етапна цел от 10 млн. 530 хил.лв. Това дава възможност да бъдат получени допълнително 3,2 млн. лева по ОП „Региони в растеж“.

Допълнителните средства могат да бъдат използвани за обновяване на обект с голямо обществено значение – например Станционната градина до жп гарата в Стара Загора или Летния театър в парк „М. М. Кусев“, съобщи кметът Живко Тодоров.

По ОП „Региони в растеж“ община Стара Загора изпълнява проекти по „Зелена и достъпна градска среда“ – за пешеходната зона, площада пред общината и парк „Митрополит Методий Кусев“. Реконструира се и надлеза над ж.п.линията в Стара Загора.

Това лято се направи обновяване на образователната инфраструктура на четири обекта – ГПЧЕ „Ромен Ролан“, СОУ Железник, ОДЗ №58 „Звездица“, ДГ №1 „Звънче“. Предстоят ремонтни работи и в 9 ОУ„Веселин Ханчев“ и СУ „Иван Вазов“.

[ad id=“263680″]

Община Стара Загора продължава успешно и работата си по проекта „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в Стара Загора“. Предстои да бъде внедрена автоматична система за таксуване , както и система за управление на градския транспорт, която включва видеонаблюдение и системи за контрол по кръстовищата и пешеходните зони на града. Провежда се обществената поръчка за ремонта на залата в областна администрация. Тя ще бъде изцяло реновирана със средства от бюджета на Община Стара Загора в размер на 3 млн.лева.

Предстои обновяване на къщата на поета Николай Лилиев със средства по проект „Красива България“. Обявена е и обществена поръчка за реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа в кв. „Самара 1“ и „Самара 2“. Тя ще се извърши със средства по програма ПУДООС. Община Стара Загора обяви открит конкурс за идеен проект за нова визия и благоустрояване на територията на „Руския пазар“ и разширението на ул. „Кап. Петко войвода“.


image0 (9K)