За първи път осъдиха жена за домашно насилие във Великобритания

22-годишната Джордан Уорт е осъдена на 7 години и половина затвор за упражняване на домашно насилие и на „принудителен контрол“. Това е първата жена в историята на Обединеното кралство, която е осъдена по тези обвинения.

[ad id=“225664″]

Младата жена е осъдена, защото продължение на четири години оказвала психически и физически тормоз на приятеля си – 22-годишният Алекс Скил, който страда от тежка болест. Тя дори застрашила живота му.

[ad id=“263680″]

Пред британски медии Скил разказва, че Джордан го е наранявала с нож и го поливала с вряла вода. Тя му  забранявала да спи в едно легло с нея и решавала какви дрехи да носи. Освен това му забранявала да контактува със свои роднини и близки, чупила му мобилните телефони и контролирала профила му във Фейсбук.

[ad id=“237001″]

Алекс Скил разказва, че се запознал с Джордан, когато бил на 16 години. Тя била първата му приятелка.

Физическото насилие започна преди 9 месеца, а в продължение на четири години имаше морални унижения„. Това разказва младежът в интервю за „Daily Mail“.

Алекс Скил споделя, че неговите роднини разбрали за психическия тормоз, на който е подложен, но не подозирали за физическото насилие.

offnews.bg / dailymail.co.uk

 


image0 (9K)