За президентските избори – един анализ на Д. Горчева

Не е да каже човек, че в България няма образовани, почтени, читави, неопетнени хора с кураж и лидерски качества. Обаче ей на – нито една читава партия няма, за която да кажеш – ето демократи хора, безспорни демократи, образовани, знаещи, можещи, компетентни. И не само партия. Ами и един човек за президент не може да издигнем. Оставихме комунистите да оплюят или маргинализират всички свестни наши общественици, докато същевременно те си шеееестват ден и нощ по медиите, барабар с цялата сюрия ченгета, мутри и обслужващ персонал за поддържащи роли. Лъжат, мажат и налагат простотията и гьонсуратлъка като нещо обичайно. Аман! Що сол изядохме, що тояги отнесохме и пак акълчикът ни не дойде. Способни сме да се пеним до утре срещу хора, които наистина не са безгрешни, но са безспорни демократи и почтени люде, а през това време, докато ние се джанкаме, разправяме и замеряме с обиди, комунягите, дегизирани кой като проевропейски и десни, кой като националисти и патриоти узурпираха пак властта в България. Ей това сме.
Връщането към нормалността, културата на водене на дискусия и диалог между образовани и умни хора – това трябва да видим по телевизиите и да чуем по радиото.
Колеги от медиите, спрете им достъпа на ченгетата и простаците, на комунистите и пропагандистите на Русия, канете свестни хора, да види този българин, че има и нормални люде!
(И не случайно горе не съм дала пример с няколко имена за илюстрация. Защото над 70 % ще реагират като червено на бик, няма да проумеят написаното и одма ще се започне пенявене под статуса кой колко по-черен от дявола бил. Цели сме изгорени от парене и пак не се научихме да духаме, дето е казал и Левски!

Даниела Горчева


image0 (9K)