За президента Радев и синьо-червените му опоненти*

Странни, необясними и дори забавни изглеждат реакциите, които предизвикват проявите и изявленията на президента Радев сред българската общественост.

Ако условно обозначим в синьо и червено тези реакции, ще се получи една интересна картина. Сините опоненти на президента го обвиняват, че бил руски агент, червена нула, проводник на неясни и необясними антибългарски интереси.

[ad id=“225664″]

Червените му противници го упрекват, че е пронатовски и пробрюкселски агент, който работи с всичка сила в интерес на световните жандарми. Сините забравят, че Радев е натовски възпитаник и няма как да бъде елементарен агент на Кремъл. Червените се правят, че не знаят как Радев, съобразно конституционните си правомощия, не е в състояние директно да влияе на дивотиите на управниците, но се опитва да го прави – не случайно е първият президент на републиката, употребил най-много пъти правото си на вето върху не един и два законопроекта , (нещо, с което предхождащите го президенти не могат да се похвалят).

И сините, и червените се правят, че не разбират посланието на Радев за ЕДИНЕНИЕ, като умишлено приравняват единението със съединението. Нито сините, нито червените си признават, че президент Радев не е избран само с гласовете на БСП и че е иднственият мажоритарен избор, реализиран с такова мнозинство.

Тая шарена картина е ярка илюстрация на убийствената дезориентация, в която се намира нашето обществено мнение. Дезориентация, която показва до каква тревожна степен са заличени реперите, отбелязващи трасето на нормалното.

[ad id=“263680″]

Аз не знам какво би трябвало да направи Радев, за да се хареса и на сините, и на червените. Знам само, че това, което прави е правилно. И че в някаква степен действа отрезвяващо на неуките политици в парламента и правителството.

Любомир Кольовски, Фейсбук


* Редакцията не се ангажира с мнението на автора. Готови сме да публикуваме всакакви мнения – стига да не съдържат обиди и неприлични определения


image0 (9K)