За почитателите на джаза – легендарният Ал ди Меола идва в България!

Седем години след първия си концерт в Бургас, легендарният китарист и джазмен Ал ди Меола се завръща отново там, на 1 ноември, информират от offnews.bg.
Музикалното събитие през 2009 г. беше в бургаската опера, а по това време там беше подредена изложбата „Джазопис“ на художника Георги Динев. Развълнуван, той свали от стената една от своите картини, озаглавена „Петък вечер в Сан Франциско“ и му я подари.

В морския град ще е първият от двата му концерта в България, част от турнето „ELYSIUM & MORE UNPLUGGED“. В Бургас, Ал ди Меола идва след концерт в Полша, а на следващата вечер – 2 ноември, ще гостува и във Варна.

За вече близо 40-годишната си кариера, Меола е издал внушителен брой соло албуми. Първият от тях „Land of the Midnight Sun“излиза през 1976 година, а в него участие взимат имена като Чък Кария, Стенли Кларк, Джо Пасториъс. Той създава над 30 албума, последният от които – Elysium, излезе миналата година. Експериментатор и виртуоз, Меола не спира да очарова феновете си с търсения из стиловете фламенко и танго, музиката на Близкия Изток, Бразилия и Африка.


image0 (9K)