„За“ или „Против“ инициативата в Стара Загора „Да запалим небето с фенери“

Инициативата в Стара Загора „Да запалим небето с фенери“, набира последователи, но и хора, яростно противопоставящи се на идеята.

Във фейсбук е създадено събитие с това наименование, а там се приканват всички желаещи да си закупят по 1 хартиен фенер и да отидат в понеделник (21 януари) вечерта на монумента „Бранителите на Стара Загора“ (Самарското знаме), където да запалят фенерите и да ги пуснат в небето.

Ето и какво е написал някой за идейния си проект:

„Дойде ми Random идея да се съберем голяма група хора и всеки да си носи хартиен фенер. Нека направим нещо малко по-различно за разнообразие, ново изживяване и нови емоции. Би било страхотна сцена за снимки и/или видео. Без значение любителски или професионални.

Предлагам да се съберем колкото може повече хора в 19:00ч. на паркинга на Самарското знаме и да пуснем фенерите във 20:00ч.

Фенери можете да си купите за 1.99лв.“

А какви са и някои от коментарите, изразяващи несъгласие:

„Ама наистина това не е никак приятелско към природата, представи си как 200 фенера изгарят и после „красят“ дърветата примерно на парк Бедечка или Самара…?!? Не може ли да се напали един голям огън примерно? Апелирам към промяна на фокуса на събитието, което е чудесно като социален повод, но не е позитивно като начин на изпълнение. „

„И да запалим Стара Загора…“ – казва друг потребител на социалната мрежа.

Все пак, добре внимателно да се помисли за последствията.


image0 (9K)