За да правите магии не е нужно да обикаляте в полунощ около кладенеца

 Какво си мислите, когато чуете думата магия? Демоничен ритуал? Безсмъртни вийли с бели ризи, които тичат нощем из горите? Или група странно изглеждащи жени, събрани около черен казан? Забравете за всички измислици на Холивуд — магията е енергия. И всеки от нас я притежава.

Най-просто доказателство за това е музиката. Всеки виртоуз може да ви хипнотизира само с една цигулка.

Но не е нужно да сте изключителни певци, или музиканти, да рисувате като Микеланджело, или да танцувате като ангели, за да откриете магията в себе си. Тя се съдържа дори в изричаните от вас думи. Вибрациите и енергията, които те носят, могат да променят живота ви. И го правят всеки ден, без дори да го усетите.  Думите крият много мощ и магия в себе си. Говорили сме за силата на едно „Благодаря“. Днес обаче ще си поговорим за мощта на мантрите. Вибрацията, която усещате в тях резонира на толкова много нива, че с основание ги наричат връзки към Вселената. Мантрите не само проясняват ума, но и помагат на духа да достигне по-високи нива по време на медитация.

Силата на Ом

Най-простата мантра – Ом, повтаряна милион пъти, започва да резонира по различен начин върху енергийното поле на всеки от нас. Ако вие я произнасяте, в един момент усещате, как ставате по-леки, духът ви се освобождава, грижите ви напускат, а мисълта се движи по-ясно. Представете си, че един проблем има няколко измерения — физическо, мисловно и духовно. Във физически план той ви удря материално. В мисловен — най-малкото ще получите главоболие, докато се опитвате да го разрешите. А в духовен? Той вибрира с определена честота, която резонира върху вас и вашия живот. Как можете го откриете? Ако на физическо и рационално ниво нещата не се получават, търсете проблема на ментално ниво. И тук мантрата Ом, както и други подобни на нея, идват на помощ. Повтаряйте мантрата, докато усетите, че чистия звук сякаш се удря в преграда — метал, стъкло, дърво. Ето това е проблемът и това е ограничението, което ви пречи. Как да го разрешите? Най-просто казано, можете да продължите да повтаряте Ом, докато го чуете отново чист и ясен, но има и по-лесен начин. Докато произнасяте звука, просто си визуализирайте проблема, докато придобие съвсем ясни очертания. След това визуализирайте, как го разбивате, разпръсквате, стопявате, разграждате, или каквото там искате да направите с него чрез звука Ом. Когато сте готови ще го усетите. Може да е трепване в стомаха, може да е удар на сърцето, може да е гъделичкане — ще усетите, че сте се справили.

Резонанс

На физическо ниво нещата може да не се получат веднага, но в съзнанието си вие вече ще сте получили познанието, как да промените ситуацията. Може да отнеме известно време, но в крайна сметка, вашето затруднение ще се оправи. И накрая нещо много важно — дишането. За правилното резониране на Ом, както и на всички думи с магична мощ, трябва да дишате правилно. Когато дишате, дишайте през носа с и изпълнете дробовете си с въздух. Усетете как гърдите ви се разширяват, как енергията и въздуха минават през главата ви, цялото тяло и достигат до пръстите на краката, към земята.

Ако ви е трудно да го усетите — визуализирайте си го.

След като издишате, представете си, че енергията се връща от земята, през краката, тялото, главата и излиза от устата ви, заедно със звука Ом. Усетете вибрацията на звука и ритъма на енергията. И ще усетите промяната и в самите себе си. А на тези, които не вярват във вибрационната магия, ще кажем само, че това е и страхотно упражнение срещу стреса, и за тонизиране на организма.

Опитайте и вие!

Източник: Жена на върха


image0 (9K)