За да отслабнем – на помощ идват изгарящите мазнините супи, не е нужно да гладуваме

Вероятно няма човек – било то мъж или жена, който да не мечтае да има стройна и кръшна фигура. Но повечето хора си мислят, че за да я постигнат, трябва да ограничат количеството на храната, която приемат. Ала апетитът им няма спирачка и ограниченията траят общо взето от ден до пладне. Малцина успяват да стиснат зъби и да издържат нечовешките диети, които в крайна сметка не водят до нищо добро – може и да се свали някое и друго килце, но после кантарът отчита, че теглото се е върнало в началната точка, а междувременно здравето е разбито.

[ad id=“225664″]

Има обаче вариант, който хем ще ни засити, хем ще намали обиколката на талията. Постига се с различни супички, които могат да изгарят мазнините. Освен че са много вкусни, можем да ги сръбваме в неограничено количество и дори вечер преди лягане. С тяхна помощ можем сами да си разработим ефикасна диета, която ще ни втали, а и ще ни дари със здраве.

В състава на тези течни блюда принципно влизат зеленчуци, които оказват благоприятно въздействие върху човешкия организъм. Те са нискокалорични и ни доставят достатъчно необходими вещества, като успоредно с това способстват за топенето на мастните клетки. Това става за сметка на това, че някои от влизащите в състава им зеленчуци притежават отрицателна енергия. Което ще рече, че организмът ще изразходи много повече енергия за преработването им, отколкото ще получи от тях.

[ad id=“263680″]

И за да успее да ги преработи до край, от ще започне да се „зарежда“ от мастните клетки, преобразувайки ги в енергия. Именно в резултат на това се случва намаляването на теглото без да се вреди на доброто здравословно състояние.

Употребата на изгарящи мазнините супи с цел отслабване може да продължи дълго време, при това без да се ограничава количеството им. Ядеш толкова, колкото ти се иска! Трябва да се спазва само едно единствено правило – последното похапване да не е по-късно от 2 часа преди сън.

[ad id=“236993″]

Идеалният вариант е супите да се консумират на малки порции на всеки 2-3 часа. Това ще позволи да се намали натоварването на храносмилателния тракт и ще подобри процесите на преработване на храната.

Много от жените, пробвали действието на тези „чудодейни“ супи, твърдят, че са успели да свалят от теглото си до 8 килограма за един месец! Резултатите, естествено, ще са много по-забележителни, ако тази диета се съчетае и с някакъв спорт или йога например.

[ad id=“236999″]

Има и още една уловка – докато се сърбат тези супички, ще трябва да се забрави за всякакви питиета, дори и слабо алкохолните. Просто всякакъв алкохол способства за нарушаването на метаболитните процеси и спомага за образуването на отлагания от мазнини. Е, ако все пак се наложи да вдигнете чаша по някакъв тържествен повод, най-много може да си позволите чаша червено вино, но не повече.

Плюс това, следва да се забрави напълно за съществуването на пържени, пушени и солени блюда, както и за различни сладкарски и тестени изкушения. Но пък трябва да се изпива дневно до 2 литра вода. Тя е необходима, за да се изхвърлят от организма всички продукти от разпадането на мастните клетки. А отделно обилното пиене на живителната течност засилва метаболизма, което също оказва положително влияние върху процеса на намаляване на теглото.

[ad id=“218001″]

Как да си приготвим „вълшебните“ супи

Рецепта 1

Необходими продукти:
5-6 глави лук лук (може и стръкове зелен лук)
200 г домати (консервирани или пресни, но обелени)
1 кг белокочанно зеле
2 зелени чушки
1 връзка магданоз
200 г целина
бульон (пилешки, телешки и пр.)

Приготвяне:
Всички зеленчуци се нарязват на ситно, слагат се в тенджера и се заливат с бульона така, че напълно да се покрият. Супата се слага на бавен огън и се вари в продължение на 30-40 минути. Трябва да се следи зеленчуците да не се преварят.
Не е желателно да се добавят подправки и сол (тя задържа излишните течности в организма, което води до появата на излишни килограми).

[ad id=“225664″]

Рецепта 2

Необходими продукти:
200 г целина (корени или стъбла)
0,5 кг моркови
0,5 кг зелен фасул (може и замразен)
5-6 глави лук
2 чушки (желателно е да са оранжеви)
1 кг белокочанно зеле
0,8 кг обелени домати
0,8 л говежди бульон

Приготвяне:
Всичко се нарязва на ситно и се слага в тенджера, като се добавя бульонът. Вари се 20-30 минути на бавен огън. Ако доматите не дадат изразителен вкус, може да се добави доматен сок. Преди сервиране може да се наръси с нарязан пресен магданоз или друга зелена подправка.

[ad id=“263680″]

Рецепта 3

Необходими продукти:
1 пишелко филе без кожа
1 картоф
2 моркова
1 глава лук
300-400 г зеле колраби
3-4 обелени домата
връзка магданоз
чесън и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Първо се сварява пилешкото филе. Зеленчуците се нарязват на дребно и се добавят към получения бульон. Супата се слага на слаб огън и се вари 20 минути. Когато е готова, в нея се пуска и смляното с машинка за мелене на месо или с блендер филе.

Супите може да се консумират както поизстинали, така и топли, което е за предпочинате. Трябва да се има предвид, че горещите и студените блюда се преработват лошо и провокират дразнене на слизестата обвивка на стомаха.

Източник – http://www.desant.net/


image0 (9K)