Седем предмета, които трябва да изхвърлите от дома си, за да имате късмет

Според Фън Шуй и народните вярвания има някои предмети и растения, които трябва да изхвърлите от дома си. Смята се, че те задържат лошата енергия в къщата. Вижте кои неща се смятат за особено лоши, тъй като могат да доведат до нещастие и бедност.

1. Счупен часовник

scupen chasovnik_resized

Според Фън Шуй трябва да изхвърлите всички счупени неща от дома си, особено счупените часовници. Смята се, че те показват нещастни събития в бъдещето.

2. Черна врата

cherna vrata 1_resized

Китайското вярване казва, че черната врата привлича лош късмет в дома, но не и ако е обърната към север.

3. Стар календар

kalendar

Според старите суеверия не е хубаво ако липсва страница от календара или обозначението за дата е останало на грешно място. Календарът е символ за показване на времето, а ако го използвате по грешен начин, се счита, че това може да повлияе неблагоприятно на живота ви.

4. Счупени съдове

schupena chinia_resized
Според китайското схващане съдовете символизират богатство и семейство. Ако се храните от счупени чинии, подсъзнателно привличате проблеми в живота си. Затова, щом нещо се счупи, хвърлете го веднага.

5. Кактуси и растения с тръни, освен ако не са рози.

kaktusi_resized
Смята се, че те внасят негативна енергия във вашия дом.

6. Мъртви растения

martvo rastenie_resized
Също както изкуствените цветя, така и мъртвите растения се смята, че носят лош късмет. Според Фън шуй трябва да ги изхвърлите от дома си колкото е възможно по-скоро.

7. Бръшлян

brashlyan_resized
Според стари поверия отровният бръшлян, който расте в къщата, носи нещастие.

Източник: zajenata.bg


image0 (9K)