Защо толкова трудно откриваме истинската любов

Намирането на истинска любов, която да устои на времето и трудностите, е рядкост. Ние всички идваме на този свят с желанието да обичаме и с нуждата да бъдем обичани и приемани каквито сме. Но какво се оказва толкова трудно в намирането на любовта? Защо понякога изглежда невъзможно да я открием? Губим ли по пътя си разбирането за любовта, вярата в нея?

Емоционалният багаж, който натрупваме като възрастни, може да се окаже пречка за поддържането на връзката и вярата в партньора. А може и да бъде наш учител. Зависи кое от двете ще изберем, пише az-jenata.bg.

Трайната любовна връзка, базирана на доверие и всеотдайност, се гради и върху състрадание, прошка, приемане, вярност, чувство за безопасност. Това са все поддържащи качества във връзките, които са важни и които много често пропускаме.

Защо откриването на истинската любов е толкова трудно? Няма единодушен и еднозначен отговор, общовалиден за всички, но със сигурност често бъркаме в избора си на партньор, вглеждайки се във външния вид, сексуалната съвместимост, парите, интересите, начина на живот, които са все мимолетни качества за една връзка.

Това е и един от общовалидните отговори за въпроса защо не намираме истинската любов, която да устои на времето и изпитанията в живота. Много често не сме истински наясно кое е важното за отношенията, като се заблуждаваме, че общите интереси, еднаквите хобита биха били ключ към тайната на успешната връзка.

Всъщност хората имат нужда от много по-дълбоки емоции, качества и подсъзнателни нужди, които в даден момент оказват влияние върху връзката. Ако тя е неустойчива, ако партньорът ви гледа повърхностно на отношенията и изисква, а не дава от себе си, тогава това не е вашият човек.

Важно е да си отговорите на въпроса какво е определението ви за истинска любов. За всеки човек то е различно. Не можете да търсите едно и също нещо, като всеки друг. Все трябва да има неща, които са от изключително значение за вас и с тях не бихте направили компромис.

Вторият важен въпрос, който да си зададете е дали търсите качества, които съществуват вътре във вас или са извън вас?

Този въпрос е важен, за да сте наясно дали искате партньорът ви да притежава качества, които вие самите имате и смятате за ценни или имате нужда от половинка, която притежава качества, които вие нямате, а искате да постигнете. Това са две различни цели и две различни представи за връзка, затова е важно да си отговорите на този въпрос. Така ще ви е по-лесно да откриете истинската за вас любов.

Справете се с емоционалния товар. Преди всичко трябва да се научите да не пренасяте товара си от предишните връзки в настоящата. Отравяте ги. Не забравяйте, че всеки човек е различен и ако очаквате да ви нарани по същия начин, както се е случвало в миналото, този страх ще ви спира да изживеете щастието. Намирането на истинската любов до голяма степен означава откриване на партньор, който ще възприеме истинското ви аз, а не отражението, което му представяте.

Започнете да се чувствате удобно като необвързани. Колкото по-бързо приемете живота си такъв, какъвто е, толкова по-бързо и ще заобичате себе си отново, ще се чувствате добре в кожата си и това ще започне да си личи. Човек, който е в баланс и мир със себе си е винаги по-привлекателен от емоционалната развалина, която се страхува от личността си и не харесва живота си.

 

 


image0 (9K)