Защо скоро няма да си помисля да ям от „топла витрина“ в Стара Загора?

Яд ме е, че няма да напиша къде ме „подредиха“ с жесток обрив, повръщане и всякакви екстри, произтичащи от това, защото изглежда ние имаме криворазбрано чувство за коректност. Ще се обоснова защо няма да го направя, въпреки, че доводите ми за противното са направо железни.

В късния следобед на един скорошен четвъртък отидох до магазин на голяма търговска верига в Стара Загора, който предлага готвени ястия на топла витрина. Купих си кутийка постен гювеч и 2 парчета промоционален бекон на скара, който още пареше. Изядох си готвеното и се прибрах вкъщи, като към 20,30 ч. дойде ред и на бекона, който бях сложила в хладилника. (става дума за разлика само от 3-4 часа). „Месото“ ухаеше чудесно, подправено с всякакви Е-та, нямаше и грам дъх на развалено, напротив – беше изключително вкусно. Легнах си по-късно без никакви позиви за това, което ме очакваше на сутринта. Е, започнах да повръщам до безкрай. Лежах целия петък като парцал, съответно не отидох и на работа.

На другия ден, в събота, видях, че имам обрив по цялото тяло. Към вечерта червените ситни пъпчици започнаха да се качват от деколтето към лицето ми и се уплаших да не направя някаква алергична реакция през нощта и да започна да се задушавам. Отидох до Спешно отделение, където бяха категорични, че имам хранително натравяне. Биха ми инжекция урбазон и ми пуснаха за 2 часа система с калций. Понеже бях почакала 48 часа, обривът не се махна почти до понеделник.

И така – нищо от останала храна, която съм поела в четвъртък не е била опасна или съмнителна по никакъв начин – в това съм категорична и няма да ви изброявам какво съм яла. Остава въпросният бекон. Ако бях взела парче от него, което да бъде изследвано и да се докаже, че то е направило реакцията в моя организъм, щях да напиша с големи букви името на магазина. Ще направя и още едно последно уточнение – досега не съм имала случаи на алергични реакции към всякакъв вид храна.

Знам само, че скоро въобще няма и да погледна топлите витрини, които готвят „прясна храна“ за клиентите си…


image0 (9K)