Защо португалците вече се учат да пият по-отрано

Затягането на ограниченията в Португалия, въведени в опит да се овладее разпространяването на коронавируса COVID-19, прави невъзможна вечерята в обичайно време. През уикендите всички ресторанти в страната са длъжни да затварят в 13:00 часа.

Местните ресторантьори търсят нестандартни решения, за да запазят бизнеса си. В някои заведения от рано сутринта предлагат на посетителите „обeди“ и „вечери“, обилно поляти със силни алкохолни напитки, съобщава телевизия „Евронюз“.

„В 9:30 часа в неделя сутринта посетителите започват да пристигат в ресторант „Таверна Калау“ (Taberna Calhau), от която се открива красива гледка към замъка на Лисабон. Но вместо закуска, собственикът и главен готвач Леополд Калау им сервира… обяд“. Това разказва репортер на „Евронюз“, който предава от мястото на „събитието“.

„Създадохме специално меню за сутринта, в което предлагаме и силен алкохол. Нарекохме го „обяд“, защото 80 процента от приходите ни идват тъкмо от обяда“, признава собственикът Леополд Калау.

За мен това е първото подобно преживяване. За първи път пия алкохол сутрин, а не преди обяд. Всичко това е напълно ново за мен!“, споделя един от посетителите на ресторанта.

 

 


image0 (9K)