Защо отложиха с час делото срещу Иванчева?

Специализираният наказателен съд отложи с 1 час началото на делото срещу отстранения кмет на район „Младост” Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и бившия кмет Петко Дюлгеров, който беше обвинен в съучастие при взимането на подкуп в размер на 70 000 евро на 17 април 2018 г. от бизнесмена Александър Ваклин.

Това стана по желание на зам.-кметът Биляна Петрова, която поиска да й се даде време, за да се запознае със свидетелските показания на 11-те свидетели, съобщи Канал 3.

[ad id=“225664″]

„Вярно е, че получих материалите по делото, но това се случи на 16.10 след 17 ч. Информацията е много, а времето твърде кратко, за да се запозная с казаното от свидетелите. Тази информация е изключително важна, защото идва от служители на Столичната община. Моля делото да се отложи, за да имам повече време да се запозная с материалите”, каза в съдебната зала Петрова. Тя се оплака и от това, че не може да се среща тайно с адвокатите си и разговорите им стават достояние на охраната. Петрова добави, че са лоши условията в помещението на Сливенския затвор и че през целия ден там е тъмно, а тя има проблем със зрението.

Съдия Иво Хинов заяви, че единствено може да даде време, за да се запознае със свидетелските показания, но другите обвинения ги намира за неоснователни. Отстраненият кмет Десислава Иванчева подкрепи искането на заместничката си и подчерта, че за пореден път те разполагат с малко време, за да се запознаят с обвиненията срещу тях и помоли това да се промени. На днешното заседание ще бъдат разпитани 11 свидетели, сред тях е главният архитект на София Здравко Здравков, бившият пиар на Иванчева Петър Кърджилов, напусналият поста временно изпълняващ длъжността кмет на „Младост” Владимир Клисуров, бившият зам.-кмет Никола Вапцаров, служители на районната администрация и др.

[ad id=“263680″]

Припомняме, че кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева бе арестувана зрелищно по време на получаване на подкуп. Тя, заместничката й Биляна Петрова и помагачът им Петко Дюлгеров са в ареста по обвинение, че са взели подкуп в особено големи размери. Инвеститорът Александър Ваклин обвини кметицата, че му е поискала 500 000 евро, 70 000 от които бяха открити у нея и у Дюлгеров. Подкупът трябвало да накара Иванчева да придвижи разрешителното на бизнесмена за строеж. Иванчева отрича обвиненията. Тя е категорична, че не е знаела за парите, открити в колата й, както и че не е разговаряла с Ваклин извън общината, а при разговорите им обсъждали проект за детска площадка.


image0 (9K)