Защо някои смятат, че е по-добре да си си сам, отколкото зле придружен

Въпреки че много хора избират да бъдат на всяка цена в любовна връзка, други се възползват от предимствата на това да бъдат сингъл. Всеки познава поне по един такъв човек. Той най-често е минал 30-те си години и няма партньор до себе си. Да бъдеш сам, не означава непременно, че си самотен, че ти липсват любовни страсти, емоции.

Защо някои хора избират да нямат половинка? Вижте в следващите редове.

Чувстват се по-щастливи

Не всеки иска да има сериозна връзка, а в действителност някои хора се чувстват по-комфортно, когато нямат такава. Сериозната връзка или бракът невинаги са предпоставка за щастие. Знаем, че за да открием любовта и да бъдем истински щастливи, трябва да намерим щастието най-напред в себе си. Само тогава ще успеем да създадем пълноценна връзка. Тези, които са щастливи без половинка до себе си, могат и често създават здрави взаимоотношения, но на по-късен етап. Често тяхното мото е „По-добре сам, отколкото зле придружен.“

Искат да работят върху себе си

Всеки има своите приоритети в живота. Тези, които избират да са сами, без сериозен партньор, често посвещават времето, с което разполагат, на личностното си развитие, на това да градят успешна кариера, да пътуват, отдават се на спорт, хоби.Самостоятелното развитие позволява на личността да изгради характер и да укрепи слабите си страни, които действително могат да я направят по-добър партньор в бъдеще. Също така за някой е важно да постигнат успехи в работата, да изградят финансова стабилност, за да могат да предприемат нещо по-сериозно в любовта, пише az-jenata.bg

Не искат сериозен ангажимент

Това е може би едно от най-честите и логични обяснение за това защо някои хора избират да са сами. Влизането в сериозна връзка, с повече отговорности и ангажименти, не е за всеки. Причините за такова решение могат да бъдат много. От това просто да се отдадеш на живот, да следваш желанията си, защото смяташ, че е е рано за нещо по-сериозно, до поредица несполучливи връзки.

В очакване на голямата любов

Друга причина някой да избира да бъде сам в любовта е да чака правилния партньор и голямата любов. В резултат тя или той често си организират срещи, имат широк кръг от социални контакти, но критериите им за партньор са твърде високи. Тези хора не бързат и съвсем осъзнато избират да останат без сериозен партньор в живота си, дори и чакането на идеалната половинка да се окаже твърде дълго.


image0 (9K)