Защо Мис Англия напусна британската армия

Катрина Ходж, която е бивша Мис Англия, е напуснала британската армия. Причината – тя твърди, че 12 години е била подлагана на сексуален и вербален тормоз, пише изданието „Дейли Мирър“.

[ad id=“225664″]

30-годишната Ходж е постъпила в редиците на британските въоръжени сили на 17-годишна възраст. Тя разказва пред „Дейли Мирър“, че тормозът започнал, когато получила похвали за храбростта си в Ирак. Тогава била само на 18 години.

[ad id=“238430″]

През 2009 година Ходж спечелила конкурса за красота „Мис Англия“, което предизвикало още повече атаки срещу нея. Войниците я наричали уличница, пишели писма срещу нея и я нападали в столовата. Когато нейните началници разбрали за тормоза, те не направили нищо, за да го спрат. Атаките срещу Ходж не спирали. Днес – 12 години по-късно, тя все още е подложена на обиди от свои колеги в социалните мрежи в Интернет.

[ad id=“236993″]

Когато се присъединила към армията, Катрина получила прякора „“Бойното Барби“, защото се появила с токчета, изкуствени мигли и розов куфар, пълен с дрехи. Година по-късно красавицата доказала, че не отстъпва на мъжете. Тя твърди, че е спасила живота на петима свои другари по време на 7-месечната си мисия в Ирак. Тогава командирът й я похвалил за храбростта, която проявила. Дори я предложил за награда, но тогава тормозът над нея се засилил.

[ad id=“263680″]

Майката на две деца споделя, че е решила да разкаже за преживяванията си, за да окуражи и други жени в армията.

[ad id=“218001″]

„Това бяха 12 години в ада и повече няма да търпя това положение“, признава Ходж.

news.bg


image0 (9K)