Защо Дидо би спечелил ФЕРМАТА: СЪЕДИНЕНИЕ

Това не е вътрешна информация от кухнята на риалити формата Фермата: Съединение, а и няма откъде. Големият Финал е тази вечер на живо.

За спечелването на 100 000 лева в последна битка ще се срещнат лекоатлетката Ваня Стамболова, фронтменът на Д2 Деян Каменов-Дидо, емигрантите Роман Банов от Ловеч и Росица Йончева от Пловдив.

Защо Дидо би имал късмета в последните надпревари и защо той би бил избора на зрителите?

Да, той не е фермерът, пример за човек, сблъскал се отрано със спецификата на селския живот и научил там тънкостите на работата в стопанство, където се отглежда земеделска продукция и животни. Той е градско момче, известен рокаджия, вокал на популярната група Д2.

Влизайки във Фермата 35-годишният изпълнител записа във визитката си, че дължи много на своите баби и дядовци, при които е прекарвал ваканциите като дете. Влизайки в състезанието изрече думи, които впоследствие доказа на 100 %: Обичам си нашето! Това, което идва от земята на нашите дядовци е наистина безценно!“

В първите седмици Дидо отнесе много критики от останалите участници

за нещата, които все не му се удаваха и не успяваше да се справи. Коментираха, че не е много сръчен, че е бавен и не достатъчно надежден в изпълнението на задачите. Понякога изглеждаше дори не на мястото си.

НО…

Младият мъж с огромно желание започна да се учи и да попива уроците от можещите и знаещите. Напук на очакванията на всички не показа и грам звездомания и величие. Приемаше със самоирония и чувство за хумор неуспехите си, усмихнат и без капчица злоба към укорите.

С много такт изгради отношенията си с другите участници във формата. Въпреки, че никога не е оставал равнодушен към събитията във Фермата, изразявайки мнението си категорично, той не обиди грубо никого. Дори хората, към които е отправял нападки по време на пребиваването си, в края му благодариха, че ги е научил на търпение. Неслучайно го нарекоха „джентълмена на Фермата“.

Благ и мъдър, въпреки младежката си възраст, Дидо взе участие в много битки, повечето от които не спечели. Но влезе в тях излъчвайки спокойствие, давайки максимума на възможностите си и нито веднъж не отправи закани или агресия към противника си.

Рокаджията стана харесван и заради мъжкото си поведение, но не това на алфа мъжкаря, а като на мъж, който отстоява мнението си, цени приятелите си, умее да се самоиронизира, уважава жените и умее да щади техните чувства.

Той показа, че нищо човешко не му е чуждо и дотук в живота си е минал през всякакви трансформации. Но една търсеща личност, каквато е той, прави своите изводи, успява да овладее емоцията и се променя към по-добро. Природата, вегетарианството и източната философия при него вървят паралелно и в синхрон.

Ако тази вечер Дидо спечели Голямата награда като победител във Фермата 4,

той ще бъде първият, който не е част от селския живот, каквито бяха другите победители в първите три сезона. И Райно, и Стоян, и Яни са типичните хора – можещи и знаещи как се работи в едно стопанство.

Винаги обаче печелят Човеците, хората ненатоварени с прекалена амбиция за победа на всяка цена. Печелят хората с благо излъчване, морал и доброта, без разбира се да са съвършени, защото такива просто няма. В техните несъвършенства останалите припознават себе си и не ги съдят за тях, но оценяват мъдростта и добронамереността им. Затова и гласуват за такъв типаж участници в предавания, където се дава право на зрителя да избира.

Владо Николов, участник във Фермата 3, влезе с мисия за няколко дни в този сезон и предрече, че ако оставят Дидо да стигне до финала, никой няма да се пребори с него за зрителския вот. Но като че ли именитият ни волейболист визираше друго – единствено популярността на рокаджията. Дидо надмина в пъти известността си и хората го опознаха в съвсем друга светлина – добра светлина.

Има още няколко часа, след които ще стане известен победителят във Фермата: Съединение.

Това тук е едно мнение, не предсказание и ще видим какво ще се случи на финала.


image0 (9K)