Защо бТВ спряха Шоуто на Слави снощи? Какво разказа Васил Иванов на пресконференцията преди минути

darina_sarelskaДарина Сарелска е била къртица в екипа на Васил Иванов, снимал уличаващи факти в поредицата за различни кметове на български населени места: за кражби, за усвояване на държавни пари от обществени поръчки, за корупция. Доскорошна шефка на Иванов, Сарелска вечер разказвала на кметовете какво се е снимало. От ДАНС са дали името на журналистката, която впоследствие е спирала предавания с обяснението, че те вече не били интересни.

Днес в 14 часа започна пресконференция на екипа на Слави Трифонов и журналиста Васил Иванов по повод на спряното снощи предаване на шоуто, в което гост е бил Иванов и е изнесъл факти от свое журналистическо разследване, касаещо хора от екипа на Нова ТВ. Пресконференцията се предава на живо във фейсбук страницата на шоуто и в момента.

Васил Иванов, доскоро разследващ журналист в Нова ТВ, е записал телефонен разговор със Силва Зурлева, член на Управителния съвет на Нова Броудкастинг Груп, в който тя потвърждава, че от ДАНС са дали името на Дарина Сарелска, като човекът, който е бил шеф на Васил Иванов до скандала.

За спиране на разследването на Иванов Сарелска казва, че слага пръст в колелото на порочната журналистика, такава, каквато я упражнява Васил Иванов.

На пресконференцията Васил Иванов изнася много информация за корупционни роднински връзки на Дарина Сарелска с депутат от Златоград, откъдето е и самата тя.

За съжаление предаването на Шоуто на Слави снощи беше спряно от бТВ, при положение, че разследването на Васил Иванов касае конкурентна телевизия, каза Иво Сиромахов.

Слави Трифонов покани журналистите да присъстват на записа от тазвечерното предаване, в което той обеща да предостави факти за Валери Симеонов, събрани от екипа на шоуто, както и да се говори за разследващата журналистика в България.


image0 (9K)