Защо Борисов привика посланика ни в Русия да се върне в София

Институциите не работят под натиска на медиите и затова българският посланик в Москва е привикан на консултации с правителството“, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия зам. – вътрешният министър Георг Георгиев.

[ad id=“225664″]

Той обясни, че това е важно за България, за да може да се ориентираме какво се случва в Москва. „България преди няколко дни в лицето на премиера заяви, че сме солидарни с партньорите ни, които взеха позиция по отношение на случващото се във Великобритания. За нас са нужни още няколко факти и обстоятелства, за да експулсираме дипломатите си от Русия“, добави той. Георгиев се надява да не се стига до по-голям конфликт и всички да седнат на масата на преговорите. „Очевидно е, че когато става въпрос за случай, при който се застрашава живота на мнозина, няма как да не сме загрижени“, добави той и поясни: „Не мисля, че може да се поставя въпросът с кого е солидарна България“.

[ad id=“263680″]

Относно срещата ЕС – Турция във Варна и последвалото изказва на Бинали Йълдъръм, че ЕС не е дал добри знаци за сближаване на турската държава с ЕС, Георг Георгиев заяви, че различните политици може да интерпретират по различен начин срещата. „Никой не си е представял, че която и да е от двете страни ще направи компромиси със своите интереси. Най-важно беше Турция и ЕС да се върнат на масата на преговорите и това се случи“, каза още той.


image0 (9K)