Защо, бе Таско, побърка хората с „отровената“ вода в София? Ако не си прав, извини се!

Автор: Елена Дюлгерова, ЗАРАТА

След като отпразнува сватбата на принца Хари и артистката Меган, днес българското народонаселение, и най-вече софийското (както и роднините му в провинцията), преживя истински ужас.  Депутатът от БСП Таско Ерменков заяви в личния си профил във Фейсбук, че водата в София е отровена. На кого да вярва човек?

[ad id=“225664″]

„Новината“ бе тиражирана от електронните медии масово, включително и от „Зарата“ – както е нормално да се очаква. Все пак Ерменков е уважаван народен представител няколко мандата, експерт (вярно, енергиен, не ВиК), но думата му се чува.  Аз лично три пъти се обадих на сина ми да иде да си купи бутилирана вода, а той ми се присмя; после още няколко пъти звъних да си пие спокойно от чешмяната).

Софийска община категорично отрече да има радиационна вода по столичните водопроводи. ГЕРБ заяви, че ще даде на прокурор и ДАНС Ерменков за,  тиражираната фалшива новина. 

В отговор на въпрос специално за „Зарата“, защо се е получил този гаф (който Ерменков междувременно публично тиражира), се казва следното:

Още няколко неща свързани с публикацията ми по повод притеснението на граждани на София, свързани с качеството на водата:

1. Както стана известно от разговора ми с председателя на ДАНС, слуховете и притесненията за това, че има проблем с водата в София са от една седмица.

2. Цяла седмица се наслаждавахме на това с какво и как се хранят държавните и правителствените ръководители на ЕС, но нито дума не се чу от отговорните институци по повод тези притесннения.

3. Трябваше аз вчера да пусна публикация, забележете, в личния си профил и на страницата си във Фейсбук, В КОЯТО ПРИЗОВАВАМ ИНСТИТУЦИИТЕ ДА СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА И ИЗЛЯЗАТ С ВЯРНАТА ИНФОРМАЦИЯ, за да се задвижат и РЗИ, и държавният здравен инспектор, и Софийска вода, че и кметът Фандъкова, за да успокоят гражданите на София, че всичко с водата е нормално. И пак питам – КЪДЕ БЯХА ТЕ ПРЕЗ СЕДМИЦАТА?

4. За разлика от народните представители на ГЕРБ, които имат право само да повтарят думите на вожда си и да го величаят, аз, като народен представител от БСП, на личните си профил и страница мога и се възползвам от това да пиша ЛИЧНОТО СИ МНЕНИЕ В ИЗПЪЛНАНИЕ НА ЧЛ. 67 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, А ИМЕННО:

Чл. 67.
(1) Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ. Обвързването със задължителен мандат е недействително.
(2) Народните представители действат въз основа на Конституцията и законите в съответствие със своята съвест и убеждения.

5. И ПОСЛЕДНО, ЗА ДА НЯМА ПОВЕЧЕ СПЕКУЛАЦИИ С ПУБЛИКАЦИИТЕ МИ ВЪВ ФЕЙСБУК – ТЕ СА ЛИЧНИ, ОТ МОЕ ИМЕ И ИЗРАЗЯВАТ ЛИЧНОТО МИ МНЕНИЕ КАТО ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ОБВЪРЗАВАТ НИТО БСП, НИТО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ЗА КОИТО ПУБЛИКАЦИИ НОСЯ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ, НО СА В ПЪЛНО СЪОТВЕТСТВИЕ С АЛ.2 НА ЦИТИРАНИЯ ЧЛЕН 67 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НИ.

Коректно цитирам Таско Ерменков, на когото лично се обадих след разразилата се суматоха и побърквацията навред.

Уважавам Таско Ерменков за компетентността му като енергиен експерт, за обективните му коментари по въпроси, за които компетентността му е безспорна (енергийните проекти, „Белене“ в частност). Независимо дали е прав или не.

Обаче никак, ама никак, не разбирам как така си е позволил да побърка народа (и мен лично, извинете), с фейка, който прати до всички чрез Фейсбук.

Последното му обяснение, цитирано по-горе, обяснява само факта, че наистина няма как да бъде осъден – след като ГЕРБ обяви, че го дава на прокуратурата.

Да, това наистина е написано на ЛИЧНАТА страница на народния представител Таско Ерменков.

Но щом си се цанил за народен представител, депутат, личните страници ги пазиш в стихове и на тетрадка. Не във Фейсбук, където можеш да побъркаш хората.

Нищо лично.

Въпроса какво всъщност се случва, зададе Елена Дюлгерова

Благодаря на Таско Ерменков за отговора. И не, не ме удовлетворява – ако не си прав, извини се!

 


image0 (9K)