Защитникът на Берое Никита Баранов: Чувствам се отлично. Всичко в клуба е на ниво

Естонският защитник Никита Баранов (вляво на снимката) се присъедини към Берое точно преди втората част от подготовката, която тече и в момента в Турция. Потърсихме мнението му за първите впечатления от клуба и амбициите му с отбора. Ето какво сподели той пред клубния сайт:

–Никита, представи се с няколко думи. Какъв човек си извън футбола?

-Ако говорим за футбол аз съм професионален футболист и винаги се стремя да бъда на ниво. Грижа се за себе си, за тялото си, за формата си преди и след тренировка. Правя всичко необходима да се чувствам по-добре и подобрявам качествата си. Иначе ако говоря за личните си качества аз не съм човек, който говори твърде много за себе си. Не се шегувам толкова с всички и бих казал, че съм тих и скромен човек.

–Как избра да се занимаваш с футбол?

-Всички мои приятели в Талин играеха футбол. Още от малки постоянно бяхме с топката. Не бе възможно да имаш други интереси. Мислехме само как да излезем навън и да ритаме топка. Винаги ми е харесвало и затова играя футбол и до днес. Първоначално като малък не мислех, че ще стана професионален играч, но постепенно се случи и съм изключително доволен в момента.

–Защо избра Берое?

-Клубът беше много интересен за мен. Аз видях, че клубът има много амбиции, а това е важно. Има идеи, които аз харесах. На първо място, че всички искаме да бъдем сред топ отборите в България. На второ място ми хареса стилът на игра на отбора. Как играе с топката, каква тактика и какъв футбол изповядва. Мисля, че това разбиране на футбола е тъкмо за мен. Смятам, че бих могъл да допринеса с нещо за развитието и победите на Берое. Разбира се, клубът също би могъл да ми даде много – да повярвам повече в себе си, възможностите си, да играя добър футбол, да се развия още повече като играч. Радвам се, че получих шанс да бъда тук и да представям отбора.

–Как се чувстваш в отбора към този момент?

-Чувствам се по-добре и по-добре с всеки изминал ден. Разбира се в първите 2-3 дни ми бе малко трудно, защото не познавах никой, а както казах съм тих човек. Сега обаче се чувствам изключително комфортно с всички съотборници. Сега говоря с всички, чувствам се отлично и бих казал, че на 100% съм част от този колектив.

–Какви са първите ти впечатления от клуба?

-Отлични. Първото нещо, което забелязах е отличния терен, стадион и база. Да, имаше сняг, но аз знаех, че това е напълно в реда на нещата за България през зимата. Виждам, че имаме всичко необходимо за тренировките на отбора, от което се нуждаем. Всичко е на много добро ниво в това отношение. Организацията също е на отлично ниво. Не успях да видя много от Стара Загора, защото бях само един-два дни, но видях, че е спокоен град. Не е голям колкото Талин, но това не ме притеснява по никакъв начин. Хареса ми много и смятам, че е отлично място за живот. Мисля, че на моето семейство също ще му хареса много.

–Какво е мнението ти за контролите, които Берое изигра до този момент в Турция?

-Изиграхме три двубоя, в които записахме две равенства и загуба. В този момент обаче смятам, че резултатите не са важни. Сега е моментът, в който искаме да подобрим своята игра, да пробваме различни тактически постройки и ситуации, да видим в действие своите идеи. Знам, че е важно да се подобряваме във всяко отношение и да изчистим своите грешки. Да, в последния мач допуснахме много такива, но по-добре да загубим сега с 0:4, а не в официалните срещи. По-добре една такава загуба, а не 4 загуби с по 0:1. Това е мнението ми. Ще коригираме нещата и смятам ще се представим на високо ниво в мачовете от шампионата. Сега сме в подготовка и все още не сме толкова свежи. Това е ясно, но моментът е такъв. Всички работим усърдно и резултатите не са толкова важни в момента.

–Какви са амбициите ти?

-Искам отборът да бъде в топ 3 на България. Личните ми амбиции – първо да бъда един от титулярните, да помагам с играта си на целия отбор, да бъда един от най-добрите защитници в шампионата. Вярвам, че това е възможно.


image0 (9K)