Захарова за прогонените дипломати и трагедията в Кемерово: Няма да забравим и няма да простим!

Говорителят на руското министерство на външните работи обясни, че западните политици са проявили „с нищо непредизвиката агресия“ към Русия

[ad id=“225664″]

„САЩ и Европа не успяха истински да споделят мъката на Русия заради трагедията в Кемерово и проявиха с нищо непредизвикана агресия“. Това написа официалният представител на руското министерство на външните работи Мария Захарова на страницата си във „Фейсбук“.

[ad id=“263680″]

„Днес ние научихме много за политиците в европейските и американските държави. По времето, когато всички руснаци почитат паметта на жертвите на трагедията в Кемерова, тези политици наблягат на оповестяването на нови враждебни санкции. Ние винаги сме споделяли скръбта на европейските и американските народи, когато бедата е сполетявала техния дом. Днес ние чухме думи на съболезнования, но станахме свидетели на абсолютно неоправдана агресия. Това е трудно да бъде разбрано и ще бъде трудно да бъде забравено“, написа Захарова.

[ad id=“236993″]

Припомняме, че на 25 март на четвъртия етаж в мол „Зимняя вишня“ в Кемерово избухна пожар. По последни данни загиналите са 64, а над 50 пострадали са потърсили медицинска помощ. 13 души са в болница, 40 са поставени на амбулаторно лечение.


image0 (9K)