Захариева: Посещението на премиера Борисов в Русия е координирано, не е по спешност

Бойко Борисов и Владимир Путин са провели телефонен разговор преди около два месеца и посещението на българския премиер в Москва се координира отдавна. Това каза в предаването „Денят започва“ по БНТ вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

[ad id=“225664″]

„Отдавна се координират президентството в Русия и Министерският съвет. Все пак трябваше да се намери дата. Това посещение се координира отдавна. Не е по спешност“, посочи Захариева.

Тя уточни, че Борисов и Путин ще обсъждат теми, свързани с двустранните отношения, икономически и енергийни.

Като „историческо“ събитие определи Екатерина Захариева факта, че за първи път България и Македония честват заедно 24 май в Рим. „Спомням си като се изчаквахме“, добави тя. Винаги българската делегация е влизала първа при папата, обясни външният министър и допълни: „Радвам се, че това е в историята“.

[ad id=“263680″]

„Възможно е България да позволи на Република Македония да използва българските дипломатически представителства в чужбина, където съседката ни няма свои. Това са обсъдили вчера неформално Бойко Борисов и Зоран Заев. Това ще е пореден знак за сближаване“, коментира още Екатерина Захариева.


image0 (9K)