Затворник в пловдивския затвора си заши устата от страх

Затворникът, с присъда за фалшифициране на пари, Беяндо Милев си е зашил устата тази сутрин в затвора в Пловдив от страх и в знак на протест.
Той работел в пералнята на затвора, за да излежи по-бързо наказанието си, съобщи „Марица“, цитиран от dir.bg

Преди години Беяндо Милев е задържан по сигнал за фалшиви банкноти от 50 лева в бургаския кв. „Долно Езерово“.

От пресцентъра на Министерство на правосъдието са потвърдили пред БТА, че затворникът Беяндо Милев сам е зашил устните си с конец. След разговор тази сутрин с началника на затвора той собственоръчно е разшил устата си.

Той се е страхувал, че заради извършено прегрешение ще го накажат и ще го лишат от правото да работи, докато излежава присъдата си, пише Блиц.

[ad id=“225664″]

От министерството не казват мотивите на Биандо да зашие устните си с конец, но съобщават, че при рутинно претърсване на 17 и 18 юни на лишените от свобода в затвора в Пловдив служители на затвора са открили шест мобилни телефона, 5 СИМ-карти и едно зарядно устройство. В акцията не са участвали служители на МВР.

Управата на затвора след допълнително вътрешно разследване ще реши на кого от лишените от свобода ще повдигне „обвинение“ за притежание на забранени вещи в килиите, допълниха от Министерството на правосъдието.


image0 (9K)