Затвориха ромските махали в Казанлък и Нова Загора, вечерен час в Елин Пелин и Белица

Двама души в Елин Пелин са със съмнения за коронавирус. Излиза се през полицейски пунктове от западната страна на Казанлък, като е препоръчително хората, които влизат и излизат, да представят лични карти

Всички входове и изходи от север, от страната на бул. „Ал. Батенберг“ на ромската махала в Казанлък, са затворени. Причината е да се ограничи движението на хората от квартала.

Излиза се през полицейски пунктове от западната страна, като е препоръчително хората, които влизат и излизат, да представят лични карти.

Мерките, които взе общината, са заради ограничаване струпването на хора, така и във връзка със сигнали, че в региона се прибират сериозни групи от чужбина, като има възможност част от тях да влязат и в ромската махала в Казанлък.

В Нова Загора е въведен вечерен час за непълнолетни и пропускателен режим в ромския квартал “Шести”, съобщиха от общината. Това са част от допълнителните мерки на кризисния план на Оперативния щаб.

Водачите на таксиметровите фирми трябва да са оборудвани с предпазни маски, ръкавици и дезинфектанти. Контролът е възложен на полицията.

Там с високоговорител на майчин език ще се оповестяват ограничителните режими. На всички домоуправители се разпорежда да предприемат засилена дезинфекция на общите части на сградите.

Двама души – семейство, завърнало се от Сърбия в дома си в Елин Пелин, е със съмнения за коронавирус, съобщи кметът на града Ивайло Симеонов в профила си във Facebook.

От днес младежите и децата под 18-годишна възраст няма да могат да напускат домовете си.

Мъжът и жената от завърналото се от Сърбия семейство е с първи положителни проби за коронавирус, очаква се втора проба.

Семейството се е самоизолирало в дома си в село до града, като не е общувало с никого.

Вечерен час е въведен и в благоевградското градче Белица, което е съвсем близо до Банско и е било установено, няколко местни са пребивавали в затворения заради заразата ски курорт.


image0 (9K)