Затворен е центърът на София. Издигат палатков лагер пред МС

В 21-я ден на протестите, организаторите свикват общонационален митинг пред Министерския съвет. Исканията на демонстрантите остават същите – оставка на правителството и тази на главния прокурор Иван Гешев. Палатков лагер ще бъде издигнат на жълтите павета пред МС. Това обяви един от организаторите на протеста адвокат Николай Хаджигенов по бТВ.

https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965/videos/1477114429142851

„Днес в София са блокирани 10 кръстовища. Започваме малко по-късно да строим палатков лагер. Точно тук на жълтите павета. Върху самите павета. Ще спим тук, докато не постигнем целите си. По цяла нощ ще има хора и блокадите ще продължат. Краят ще е, когато има оставка на правителството и главният прокурор. Не е възможно никакъв диалог, защото и правителството и главният прокурор са корумпирани“, обяви адв. Хаджигенов.

В Столичната община не е постъпвало заявление за днешния протест и от столичната дирекция на полицията не са уведомени предварително кои централни булеварди и кръстовища ще бъдат блокирани, за да предупредят предварително хората за обиколни маршрути, по които да минават след края на работния ден.

Към 14 часа група протестиращи блокираха възловото кръстовище на Орлов мост, след като част от тях напуснаха протеста пред правителствената сграда, предаде БНТ.

В ранните следобедни часове се стигна до напрежение между недоволни граждани и протестиращите на „Орлов мост“. Автомобил направи опит да премине, но бе върнат. Малко по-късно жена и велосипедист изразиха на висок глас несъгласието с блокадата и си навлякоха гнева на протестиращите. Пропускат се само линейки.


image0 (9K)