Затварят всички хотели в две ключови туристически дестинации в Европа, жертвите в Испания са повече от 1000

Две ключови туристически дестинации в Европа – Испания и Гърция, обявиха, че затварят всичките си хотели (с единични изключения). Намерението е да се ограничи разпространението на новия коронавирус.

Испанското правителство нареди всички хотели в страната да бъдат затворени заради заразата.

В съответствие с ограничителните мерки, наложени през миналия уикенд, къщите за гости и къмпингите също трябва да бъдат затворени.

Бизнесът разполага със седем дни, за да изпълни разпореждането. В хотелите ще останат само служителите по поддръжката и охранители.

Единствените изключения са хостели, където се настаняват хора за по-дълъг период или където има постоянно живеещи. Тези хостели ще работят, само ако разполагат с нужната инфраструктура за защита и изолация на хора, уточнява министерството на здравеопазването в Мадрид.

Положението в Испания е критично. Тя стана четвъртата страна в света, която отчита повече от 1000 починали от COVID-19 (1002). Повече жертви има само в Италия, Китай и Иран.

Броят на регистрираните заразени в Испания се увеличи до 19 980 души. В страната е наложена тотална блокада. Хората могат да излизат от домовете си само за покупка на храна, лекарства и други стоки от първа необходимост, при неотложно посещение на работното си място и при спешни случаи.

Повече от една трета от регистрираните заразени са в района на столицата Мадрид.


image0 (9K)