Затварянето на винпром по време на гроздобер е престъпно действие на правителството

Затварянето на винпрома в Карнобат е едно от най-престъпните действия не сегашната клика-правителство. Клика, която обединява прокуратура, изпълнителна власт и медии.
Затварянето на винпром по време на гроздобер е престъпно действие на сегашното правителство

[ad id=“225664″]

Могат да правят проверки и ревизия на акцизни складове и без да затварят завод с 1500 работници. Точно по време на гроздобер. Винпром Карнобат има 20 хил. декара лозя.

Всичките вина „Шато Карнобат“, „Братя Минкови“, „Дежа ву“, „Le Photographe“, „Cycle“, ракии „Карнобатска“ и др. се правят от това грозде.

Грозде се бере като достигне определена захарност и киселинност. Ако закъснее гроздоберът, тези показатели се променят, наесен почва да вали дъжд, ще го съсипе. Част от гроздето губи от теглото си, стафидира, има болести, загниване. И като цяло, от закъснял гроздобер вече се прави друго вино. Най-малкият проблем е загуба на количество.

А винпромът изкупува грозде и от други лозя на частни стопани. Да затвориш завод точно сега, е опит да съсипеш цяла реколта, да унищожат производители.

Конкуренцията от други винпроми хич не се радва, защото знае, че утре същата клика ще удари и тях по подобен начин. Така рекетьорската власт косвено заплашва и останалите да станат по-податливи да си плащат на когото трябва. И всичко това става, след като първото правителство на Борисов накара винпромите да сложат камери в акцизните си складове, за каквито са определени и избите с бъчвите, и да отчитат грозде и вино всеки месец като с ДДС (макар за виното да не се плаща акциз). Същевременно остави в ракиджийниците безотчетни нелегални и полулегални казани по 1000 литра (в такъв казан не се вари домашна).

[ad id=“263680″]

Уж извадиха обвинения за Миню Стайков нещо за нелегално цигарено производство, пък затвориха винпром. Даже дума не се чу за фалшиви бандероли, за каквито в миналото са обвинявали същия Стайков и завода му. Който впрочем не е лична негова собственост, само съдружник е. Затварят и търсят нещо да намерят. И да съсипят хляба на хиляди хора.

(Бел. авт. – За пръв съм писал за тоя завод преди 20 години, когато за пръв път ченгета го тарашиха за фалшиви бандероли. Миню Стайков е арестуван и обвиняван не знам колко пъти за тия 20 години. Но не е осъждан. То е като тричане – тръскаш го, докато пусне).

Да го осъдят, да го вкарат в затвора, но защо затварят и спират производство? За да спрат гроздобера и правенето на вино? Тоест – да съсипят, а не да осъдят.

Това е нарочно – мутри рекетьори, образец на премиера си.

Автор: Иван Бакалов e-vestnik


image0 (9K)