Застрелян е дългогодишен бодигард на саудитския крал

Дългогодишният личен телохранител на краля на Саудитска Арабия Салман е застрелян от приятел, докато е в частна резиденция в западния град Джеда, инцидентът е определен като „личен спор“, съобщава „Ройтерс“, цитирана от Нюз.бг.

Държавните медии не предоставят подробности за спора, който предизвика стрелбата в събота вечерта срещу генерал-майор Абдул Азиз ал-Фам, който по това време е в дома на друг приятел, на няколко километра северно от двореца където царят обикновено прекарва голяма част от лятото.

В изявление на полицията, публикувано от държавната информационна агенция в неделя, се казва, че Фам е имал словесен спор с Мамду бин Мешаал Ал Али, мъж, описан като негов приятел, който след това изважда огнестрелно оръжие и стреля.

„Стрелецът отказа да се предаде на полицията, която беше обградила обекта и която го застреля“, се казва в изявлението.

Друг саудитец, филипинец и петима членове на силите за сигурност също са ранени при стрелбата, се казва в съобщението.

Фам е закаран в болница, но е починал от раните си. Той е служил като личен бодигард на покойния крал Абдула, според местните медии. Смъртта му предизвика изблик на съчувствие от саудитците в социалните медии. „Нека почивате в мир, герой …“, пише в Туитър старши съветникът в кралския двор Турки ал-Шейх.

Снимка: Туитър


image0 (9K)