Заснеха как мъж влачи кучето с колата си

Мъж влачил куче с автомобила си, защото животното имало много кърлежи и не можел да го качи в багажника на колата.  За случая сигнализираха зрители на NOVA.

Ерфан Неджмединов  от варненското село Горен Чифлик е заснел как Жеко Димов тегли завързаното куче за автомобила си.

„Отивах на работа и видях, че кола влачи нещо след себе си. Като приближих видях, че е куче. То мърдаше, мъчеше се. Започнах да свиря с колата, наближи още едно семейство и го спряхме. Влачеше животното с 20-30 км/ч. Другото семейство звънна на полицията. Аз се мъчех да освободя кучето. Пуснахме го. Не беше умряло още. Кучето остана с другото семейство”, разказа Неджмединов  в ефира на „Здравей, България”.

Пред NOVA Жеко Димов заяви, че кучето е имало много кърлежи и не е знаел към кого да се обърне за помощ.

„Кучето се напълни с кърлежи, разболя се, взимаше лекарства, мажех го, лекувах го, но не можах да се спася от кърлежи. Вързах го отзад на колата, защото не можех да го сложа в багажника. Има много кърлежи. Влачех го леко. Той си вървеше, аз го наблюдавах в огледалото. Като наближих края на селото, то е започнало да се влачи. Скоростта беше много малка”, каза Димов.

Той беше категоричен, че не е искал да убие кучето: „Аз, ако исках да го убивам, ще го изкарам в гората, ще го убия и ще го оставя”.

Предстои представители на защитната организация “Animal hope” да приберат Боби и да го откарат в приют, където да се погрижат за кучето.


image0 (9K)