Засилени мерки по КПП през почивните дни

Засилените мерки и контролът на КПП-та остават в сила и през почивните дни. Това обяви на брифинг комисар Веселин Младенов, началник на отдел „Охранителна полиция“.

В брифинга участват: комисар Веселин Младенов, началник на отдел „Охранителна полиция“, ГДНП, комисар Звезделин Колев, началник на отдел „Пътна полиция“, ГДНП, комисар Радослав Стойнев, началник на отдел „Охранителна полиция“, СДВР, и комисар Любомир Костадинов, зам.-началник на отдел “ Пътна полиция“, СДВР.

Предстоят няколко поредни почивни и празнични дни. В тази връзка искам да напомня, че все още са в сила ограниченията за влизане и излизане в областните градове, определени от министъра на здравеопазването. Имаме над 200 КПП-та в град София, до момента са извършени над 55 хиляди проверки на декларациите. Малко над 3400 са декларациите, в които се установява несъответствие, като гражданите са обявили, че отиват на работа, но нямат трудов договор, над 1300 досъдебни производства са образувани до момента.

Около 200 досъдебни производства има за неверни данни. Съставени са 19 262 акта, от които 14 628 са за неносене на маски.

Звезделин Колев, началник на одтел Пътна полиция в ГДНП обяви: С цел недопускане на безпричинно преминаване и пътуване на територията на страната е създадена организация за разполагане на необходимия брой полицейски екипи.

Контролът на пътното движение ще е насочен към водачите с рисково поведение. Предвидени са допълнителни екипи, които ще извършват контрол над водачите на моторно превозни средства.

От днес до 13 май ще бъде засилен контрола върху водачите на 2 и 3-колесни моторни превозни средства, ще се проверява регистрацията им и видимостта на табелата, използване на защитни каски от водачите и пътниците. Призоваваме гражданите да ограничат пътуванията си.

 


image0 (9K)