Засечени са клетки на телефона на изчезналия в Балкана турист

Засечени са клетки на телефона на изчезналия турист Мирослав Късовски, разказа негов приятел, което дава надежда на близките, че Мирослав е жив.

Това била система за планинарите – да дават сигнал с телефона си през определен интервал. Последният бил подаден от апарата на Мирослав вчера, неделя. Това потвърди и началникът на отбраната ген. Константин Попов. Засечената клетка е в района на хижа Тъжа. В акцията ще се включат и 5 следови кучета.

Днес, 31 октомври 2016 г., се сформира кризисен щаб за търсенето на изчезналия в Стара планина 34-годишен Мирослав Късовски.

Поради необходимост от съдействие на армията, министърът на отбраната Николай Ненчев разпореди в дейностите по издирването да се включат до 300 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада и вертолет от 24-та авиобаза – Крумово.

Кризисният щаб сформира два пункта. Единият е в местността Паниците над Калофер, където ще действат около 200 военнослужещи, съвместно със служители на ОД МВР Пловдив. Вторият е при село Александрово, Община Павел баня, където ще действат до 100 военнослужещи, съвместно с ОД МВР – Стара Загора.

Издирването ще включва района на връх Ботев, където се предполага, че е изчезнал 34-годишният Мирослав Късовски, който е в неизвестност от сряда.


image0 (9K)