Заредете се с неконтролируем смях: В Стара Загора идва един от най-четените съвременни автори

Някои го наричат Северозападно бедствие. Сравняват стила му с Буковски, с Чудомир, с Радичков. Стоян Николов-Торлака обаче е явление сам по себе си и не се вписва в никакви общоприети норми.

След като ни показа шарения Северозапад и неговия автентичен диалект със своята трилогия (“Северозападен романь”, “Автономията????”, “Май ше ни бъде…”), сега писателят идва в Стара Загора, за да представи новия си роман „Херакъл от Диви дол“ – четвърти в поредицата.

Почитателите му могат да се видят с него на 21 ноември в Jazza-a от 18,30 часа.

За книгата:

Торлака отново е в стихията си! И пак разказва история, за която се чудиш наистина ли е описана в книга… Комично абсурдна и северозападно брутална.

Какво се случва, когато един наперен самозванец се влюби? Как се възмъжава, докато следваш щурите идеи на потенциалния си тъст, за да повториш подвизите на Херакъл? През XXI век! По какъв начин ти се отразява да обиколиш половината свят при положение, че не си напускал родното си село? Успяваш ли да се изправиш срещу авторитетите в живота си? И най-вече – можеш ли да се справиш с дяволите и ангелите, които водят яростна, кръвопролитна битка в главата ти?

Торлака твърди, че вече окончателно е загубил надежда за себе си, но дали това важи и за шантавия му герой…


image0 (9K)