ЗАРАТА честити на всички самоотвержени огнеборци професионалния празник!

Пожарникарите празнуват днес. Освен, че навръх Кръстовден е професионалният им празник, те се сдобиха и с нова техника, която ще се разпредели по подразделенията в цялата страна.

ЗАРАТА честити на всички самоотвержени огнеборци професионалния празник като им пожелава да бъдат здрави и все така сърцати в изпълнението на отговорната и тежка задача да опазват от възникналите пожари природата, домовете и живота на хората, рискувайки неведнъж собствения си живот!

Лодки, фургони, кранове, помпи – това е само част от новото оборудване, с което ще разполагат службите за противопожарна безопасност. Високопроходимите коли пък ще се ползват за работа и при горски пожари, и при наводнения.

[ad id=“238430″]

400 чисто нови пожарни коли и 200 товарни автомобила ще заменят остарялата техника на пожарната.

Новото оборудване е спечелено по европроекти и е разпределено в цялата страна.

Комисар Стоян Колев, директор на ПБЗН-Стара Загора, пожела на своите колеги за празника да гасят всичко наред, освен огъня в сърцата си!

Той сподели, че от новото оборудване в старозагорското поделение се очаква да пристигне екипировка за състава. А за нова специализирана техника, паркът да се обнови до края на 2018г.

[ad id=“226585″]


image0 (9K)