Заразен с коронавирус от Казанлък!

На 24 март в лабораторията в Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора е потвърдена една положителна проба за коронавирус, съобщиха от РЗИ-Стара Загора.

Тя е на 61-годишен мъж от Казанлък, който се е прибрал от Франция на 14 март. Настанен е в Клиниката по инфекциозни болести в Стара Загора, здравословното му състояние е задоволително.

В община Стара Загора няма коронавирус до този момент! Да се знае и да няма спекулации. Това написа кметът на града Живко Тодоров.

Броят на заразените с COVID-19 у нас е 218. Това обяви ген. Венцислав Мутафчийски по време на извънреден брифинг в Министерски съвет.  За днешният ден има 16 потвърдени случая. Имало нови градове – Стара Загова двама души, в Плевен имала още един, в Пазарджик общия брой става 7, във Варна също имало още един случай.  Нямало никой в тежко и критично състояние.

От РЗИ-Стара Загора съобщиха, че има установени заразени в лабораторията, която работи в Стара Загора, но в момента се подготвя съобщение и не може да ни се каже приоритетно нищо. Стана ясно, че има един заразен и той не е от Стара Загора. По-късно се изясни, че човекът е от Казанлък.

“Във ВМА има цяло семейство с коронавирус – майка, баща, двете има деца на 4 и 8 години, както и сестрата на майката. Майката е с двустранна пневмония, другите нямат оплаквания”, обясни още Мутафчийски. 

 

 


image0 (9K)