Заразените с Covid-19 у нас са вече около 110. Кратки новини от снощи

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев заяви по Нова, че заразените с Covid-19 у нас са около 110. Има още 2 или 3 потвърдени случая и така положителните проби за коронавирус у нас вече са около 110, каза той.

– За новите 2-3 случая д-р Кунчев съобщи само час, след като ръководителят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски съобщи, че заболелите са 107 (към 19.30 ч.). На редовния за националния щаб брифинг малко след 17.00 часа ген. Мутафчийски обяви, че е премината границата от 100 заразени и те вече са 105.

– Със своя заповед кметът на Ловеч Корнелия Маринова забранява от днес предлагането на кафе, топли и студени напитки и други стоки от вендинг-автомати, разположени на открито, с цел ограничаването на разпространението на коронавируса.

– Агенция „улови“ 8104 българи, върнали се от Европа за 7 дни.
– 500 млн. души по света са „закотвени “ вкъщи заради корона вируса. Европа в момента е най-рисковото място на света.
– След близо осемчасово заседание, прекъсвано три пъти с почивки, правната комисияна Народното събрание прие на второ четене Закона за мерките за извънредното положение. Окончателното му гласуване е точка първа в дневния ред на депутатите днес.


image0 (9K)