Заразените с COVID-19 в Ухан може да са били над 10 пъти повече от официално регистрираните

Почти 5 на сто от жителите в китайския град Ухан може да са били заразени с COVOD-19. Това показва проучване на изследователи от Китайския център за контрол и превенция на заболяванията, цитирано от Би Би Си и Си Ен Ен. При население от 11 милиона души, това означава 500 хил. заразени или 10 пъти повече от официално регистрираните.

Проучването е проведено в началото на 2020 г. Резултатите от него се оповестяват непосредствено преди посещението на екип от международни учени в китайската провинция, които ще изследват произхода на вируса. Екип от експерти на Световната здравна организация предстои да посети Ухан и специално пазара Хуанан, където се продават на едро месо, риба и живи животни. Здравните власти в Китай и по света предупреждават, че усилията за проследяване на произхода на вируса може да отнемат години.

Източник: www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 


image0 (9K)