Заради рафтинга на президента инструкторите пътуваха до София на проверка от НСО

Инструкторите по рафтинг в Кресненското дефиле пътуваха до София, за да бъдат проверени от НСО, заради подаръка на президента Радев, направен от съпругата му.

Президентът Румен Радев беше на рафтинг по Струма и се е справил изключително добре, разкриха в ефира на „Нова телевизия“ инструкторите, които са били с него в лодката.

Припомняме, че държавният глава получи подаръка изненада за рождения си ден от съпругата си Десислава.

„Супер се справи. До последно не знаеше, че ще идва на рафтинг. Дойде, екипира се, проведохме му необходимия инструктаж и се качихме в лодката. Много силно гребеше, той е много здрав физически. Все пак е бил пилот на изтребител. Създаден е за такова нещо. Хареса им много и казаха, че ще повторят някой ден“, обясни инструкторът Борислав.

Колегата му Веселин разкри как се е свързала Десислава Радева с екипа им. „Звънна ми по телефона, чухме се два пъти. Първоначално не се представи, зададе доста въпроси и накрая, когато явно реши, че ние сме хората, се представи. Имаше леко проучване от НСО, трябваше да отидем в президентството. Запазихме го в тайна, нито една медия не разбра. Проучването от НСО беше за нещата, които се случват в реката – ако се обърне лодката, ако падне президента как да реагираме. Не обърнахме лодката“, обясни инструкторът.

Той и колегата му разказали на Радев за Кресненското дефиле, за резервата за животни, край който са минали. „Те прелитаха край нас, г-н Радев има страшен поглед, много добре забелязва най-дребните детайли в скалите“, завършиха Борислав и Веселин.


image0 (9K)