Заради документи, открити у кмета на Септември, районният прокурор на Пазарджик подал оставка

По повод теча на документи главният прокурор, председателят на ДАНС Димитър Георгиев и вътрешният министър Валентин Радев бяха изслушани от депутати на съвместно заседание на вътрешна комисия и комисията за контрол над службите

[ad id=“225664″]

Отговорността за изтеклите документи на ДАНС, открити в жилището на кмета на Септември, не е на МВР или на ДАНС, а на Районна прокуратура в Пазарджик. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред медиите по повод документите на ДАНС, открити при претърсване в жилището на кмета на Септември Марин Рачев, който е обвинен за сключване на неизгодна сделка и умишлена безстопанственост, предаде бТВ.

[ad id=“263680″]

По повод теча на документи Сотир Цацаров, председателят на ДАНС Димитър Георгиев и вътрешният министър Валентин Радев бяха изслушани от депутати на съвместно заседание на вътрешна комисия и комисията за контрол над службите.

Цацаров обясни, че с негова заповед комисия е направила проверка, която е установила, че четирите документа имат „обща пресечна точка“, която е Районна прокуратура Пазарджик.

[ad id=“237001″]

Нейният ръководител Георги Кацаров е поел отговорността и е подал оставка, която е била приета от ВСС, обясни Цацаров.

Не може да бъде установено кое е лицето, осъществило копирането на документите, входирани в администрацията на районната прокуратура, допълни главният прокурор и каза, че става дума за документи, които не са секретни.


image0 (9K)