Започна увеличаване броя на заболелите от респираторни заболявания

210 случая на остри респираторни заболявания са регистрирани през изминалата седмица в област Стара Загора, при 178 за предходната седмица.

Заболеваемост – 154 на 10 000 човека.
Регистрирани са общо 27 случая на заразни заболявания, при 15 за предходната седмица.

От групата на капковите инфекции регистрираните случаи са следните:
– Варицела – 14 случая от гр.Казанлък, гр.Стара Загора, гр.Павел баня, с.Търничени. По категория случаите са класифицирани като вероятни. Отклонение от предходната седмица /+8/.
– Скарлатина – 2 случая от гр.Стара Загора. По категория случаите са класифицирани като вероятни. Отклонение от предходната седмица /-1/.

От групата на чревните инфекции регистрираните случаи са следните:
– Шигелоза – 4 случая от с.Трънково. По категория случаите са класифицирани като потвърдени. Отклонение от предходната седмица /+4/.

От групата на вирусните хепатити регистрираните случаи са следните:
– Вирусен хепатит – 5 случая от гр.Стара Загора, гр.Казанлък, с.Свобода, гр.Николаево. По категория случаите са класифицирани като вероятни. Отклонение от предходната седмица /+2/.

От групата на трансмисивните инфекции регистрираните случаи са следните:
– Марсилска треска – 1 случай от с.Борово. По категория случаят е класифициран като вероятен. Отклонение от предходната седмица /+1/.
– Ку треска – 1 случай от с.Сърнево. По категория случаят е класифициран като вероятен. Отклонение от предходната седмица /+1/.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.


image0 (9K)