Започнаха честванията за Успение Богородично /снимки/

Частица от мощите на Св. Николай Мирликийски Чудотворец, съхранявани в едноименния храм в Стара Загора, заедно с иконата на Светителя бяха пренесени за поклонение в храм „Успение Богородично“ в Казанлък.

Светите мощи бяха посрещнати на площад „Севтополис“ в града на розите от свещенослужители, които поведоха шествието. В него се включиха Старозагорският митрополит Киприан и Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний. Мощите бяха пренесени от архиерейския наместник на Казанлъшка околия отец Петко Мотев.

В храма бе отслужено бдение и опело на св. Богородица, като той ще остане отворен до полунощ за богомолци, които желаят да се поклонят пред светинята. Програмата на тържествата за Голяма Богородица превръщат Казанлък в домакин на големия духовен празник за православието в региона. В честванията участие вземат Галина Стоянова, кмет на община Казанлък, представители на общинска администрация и десетки миряни.

[ad id=“225664″]

Днес, 15 август, в 9,00, на храмовия празник на църквата „Св.Богородица“, Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан ще отслужи Божествена Света литургия в родния си град Казанлък.


image0 (9K)